Home  ›  cPanel  ›  Addon Domains  ›  Care este diferenta intre un Domeniu Parcat, un Subdomeniu si un Addon Domain

Tags: , ,


Care este diferenta intre un Domeniu Parcat, un Subdomeniu si un Addon Domain

Toate aceste optiuni se gasesc in sectiunea Domains din cPanel.

1) Un subdomeniu este un al doilea site, atasat domeniului principal (Main Domain). Subdomeniu nu are propriul nume de domeniu, ci reprezinta o extensie de nume la domeniu principal. Exemplu: subdomeniu.domeniu.ro, forum.exemplu.ro, blog.site.ro. Continutul unui domeniu este complet diferit fata de cel al domeniului.
2) Addon Domain este un domeniu suplimentar ce se poate adauga in contul de hosting, acolo unde este permis. Addon Domain este un site desinestatator, cu continut unic si diferit fata de Domeniul Principal (Main Domain). Aceasta presupune ca aveti inregistrat deja numele de domeniu pentru Addon Domain. Avantajul unui astfel de domeniu este ca poate fi adaugat la un cont de gazduire existent. Practic pe un singur cont de hosting pot fi gazduite mai multe domenii (siteuri).
3)  Parked Domain (Domeniul Parcat) – este un domeniu care se  poate adauga  in cPanel (Domains -> Parked Domains) si care este forwardat (redirectat) automat catre Domeniul Principal al contului de hosting. Aceasta presupune ca aveti deja inregistrat numele de domeniu parcat, dar nu aveti continut pentru acesta. Aceasta optiune se foloseste atunci cand aveti mai multe nume de domenii inregistrate, dar nu aveti si un website pentru acestea, ele fiind astfel redirectate catre Main Domain (domeniul principal al contului de gazduire).


Evalueaza articolul 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 Ratings)