Home  ›  cPanel  ›  Addon Domains  ›  Care este diferenta intre un subdomeniu si un addon domain

Tags:


Care este diferenta intre un subdomeniu si un addon domain

Intr-un articol precedent am explicat ce este un Addon Domain (sau domeniu secundar / suplimentar).
Acest articol explica care este diferenta intre un Domeniu Suplimentar (Addon Domain) si un Subdomeniu.
Serverul “trateaza” un addon domain ca pe un subdomeniu, dar pentru un utilizator extern (internaut), un addon domain este vazut ca un site desinestatator. Pentru o persoana care viziteaza un site, este imposibil sa-si dea seama daca site-ul vizitat reprezinta un Main Domain sau un Addon Domain si nici nu are vreo importnata din punctul lui de vedere.
1) Addon Domain – La adaugarea unui domeniu suplimentar in cPanel (Domains -> Addon Domains), se creaza automat un subfolder cu acelasi nume (exemplu.ro) in folderul public_html. In acest folder urmeaza sa fie uploadat continutul site-ului. In momentul in care un vizitator tasteaza www.exemplu.ro, va vizulaiza siteul respectiv, fara vreo diferenta fata de un alt site care este gazduit ca Domeniu Principal si care a fost uploadat direct in public_html.
2) Sobdomeniile – La adugarea unui subdomeniu in cPanel (Domains -> Subdomains), se va crea automat in folderul public_html un subfolder cu numele subdomeniului (“exemplu” sa zicem), acolo unde va fi uploadat si continutul acestui subdomeniu. Diferenta fata de Addon Domain este ca acest subdomeniu poate fi vizualizat la adresa http://exemplu.domeniu.com. Practic “exemplu” este un subdomeniu al domeniului principal “domeniu”.
De remarcat ca subdomeniile si domeniile suplimentare (addon domains) nu au proprpiul cPanel, el putand fi administrate din zona cPanel a domeniului principal. Totusi pentru fiecare addon domain sau subdomeniu se pot crea baze de date, adrese email, redirect-uri, etc.

Exemplu:
Daca http://addondomain.ro/ este un nume de domeniu suplimentar, el va fi declarat ca Addon Domain al domeniului principal http://domeniuprincipal.ro (Domains -> Addon Domains), iar continutul lui va fi uploadat in subfolderul http://domeniuprincipal.ro/addondomain.ro/ (subfolderul avand calea public_html/addondomain.ro).
Daca “exemplu” este un subdomeniu al domeniului http://domeniuprincipal.ro, atunci el va putea fi uploadat in subfolderul http://domeniuprincipal.ro/exemplu/ (public_html/exemplu) si poate fi vizualizat la adresa http://exemplu.domeniuprincipal.ro.

Nu va ingrijorati! Chiar daca lucrurile par putin incurcate, un vizitator care tasteaza un nume de domeniu (domeniu.ro) sau subdomeniu (subdomeniu.domeniu.ro), nu trebuie sa stie (si nici nu are cum) daca acestea sunt domenii principale sau suplimentare. Aceste aspecte sunt importante doar pentru webmasteri sau cei care administreaza paginile web..

Nota: Adresa URL temporara pentru un Domeniu Suplimentar sau Subdomeniu este:
http://adresaIP/~username/subfolder/ sau http://servername/~username/subfolder/
unde username este username-ul de acces pentru cPanel al domeniului principal.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nu exista evaluari inca)