Home  ›  cPanel  ›  Addon Domains  ›  Cum adaug un nou domeniu in contul de gazduire web

Tags: , ,


Cum adaug un nou domeniu in contul de gazduire web

Despre Addon Domains

Unele planuri de web hosting permit gazduirea mai multor domenii web in acelasi cont de gazduire (exemple aici, vezi numarul de Domenii Gazduite). Aceste domenii ce pot fi adaugate unui cont de hosting se numesc Addon Domains.
Iata cum se poate adauga un nou domeniu:
1) Logati-va in cPanel si vizitati sectiunea: Domains / Addon Domains
2) In campul 1 (New Domain Name) completati numele de domeniu care urmeaza sa fie adaugat (fara www): domeniu.ro
3) Faceti click pe urmatorul camp si urmatoarele doua campuri se vor autocompleta. Va recomand sa le lasati asa.
4) Campul 2 (Subdomain/FTP Username) reprezinta Username-ul pentru acces FTP la acest domeniu/site.
5) Campul 3 (Document Root) reprezinta numele de folder (ce se va crea automat in public_html) si unde urmeaza sa fie uploadat continutul noului domeniu/website.
6) Completati si confirmati parola dorita (Password) in campurile 4 si 5. Aceasta parola reprezinta parola de acces FTP  la noul domeniu/website. Numele de User FTP se afla in campul 2.
7) La sfarsit faceti click pe Add Domain si noul domeniu va fi adugat in contul dvs de gazduire
8) ATENTIE! Domeniul ce urmeaza a fi adaugat trebuie sa aiba nameserverele updatate (ns11.hostmama.ro si ns12.hostmama.ro), altfel adaugarea nu va putea fi realizata (va da eroare).
9) Dupa adugarea cu succes a unui nou domeniu, puteti uploada continutul site-ului in foderul special creat in public_html. Vezi punctul 5). Daca domeniul adaugat este exemplu.ro, atunci folderul unde trebuie uploadat site-ul este public_html/exemplu.ro.

Daca la adaugarea domeniului veti primi o eroare, inseamna ca nu ati updatat namerverele pentru acest domeniu. Detalii despre cum pot fi updatate nameserverele pentru domeniile RO puteti citi aici.
Planurile de gazduire web care permit Domenii Suplimentare (Addon Domains) au avantajul unui cost redus per domeniu gazduit. Daca aveti mai multe domenii, puteti sa aplicati pentru un plan de hosting ce permite gazduirea mai multor domenii web. Nu trebuie sa cumparati un cont de hosting pentru fiecare domeniu !
Orice cont de web hosting are asociat un Domeniu Principal (Main Domain). Acest domeniu trebuie specificat in momentul in care se aplica pentru un cont de gazduire. Acest domeniu nu poate fi sters sau modificat. Domeniile Secundare (Addon Domains) pot fi oricand adaugate sau sterse. Detalii despre acest subiect aici.

Evalueaza articolul 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 Ratings)