Home  ›  cPanel  ›  Cum si unde uploadez fisierele site-ului meu

Tags: , ,


Cum si unde uploadez fisierele site-ului meu

In primul rand, pentru a putea uploada fisierele site-ului dvs in contul de hosting asociat, aveti nevoie de un client FTP. Recomandarea mea este FileZilla, un client FTP gratuit, intuitiv si foarte simplu de utilizat.
Pentru a va putea autentifica in contul dvs FTP aveti nevoie de: Host Name (adresa IP sau numele de domeniu), Username-ul si Parola. In principiu toate acestea v-au fost furnizate de firma de hosting in momentul crearii contului de gazduire. Deasemenea va puteti crea in cPanel (sectiunea Files -> FTP Accounts) conturi personalizate de acces FTP.
Imediat dupa ce v-ati logat prin FTP, veti vedea afisate mai multe foldere si fisiere in root-ul contului dvs de hosting.
Atentie! Singurul folder unde trebuie uploadate fisierele site-ului dvs este folderul public_html.
In principiu pot aparea doua situatii cand doriti sa uploadati continutul unui site:
1) Daca vreti sa uploadati continutul domeniului principal (Main Domain – adica domeniul asociat contului de hosting), atunci upload-area se va face chiar in folderul public_html.
Exemplu:
Host = Nume Domeniu Principal / Adresa IP
User = username (de obicei cPanel Username)
Password = parola (de obicei cPanel password)
Port = 21
2) Daca vreti sa uploadati continutul unui domeniu suplimentar (Addon Domain) sau a unui subdomeniu, atunci upload-area se va face in folderul ce poarta numele acestui site/subdomeniu: public_html / exemplu.ro. Va readuc aminte ca in momentul in care veti adauga in cPanel un domeniu secundar (Addon Domain) sau un subdomeniu, automat va fi creat in folderul public_html un subfolder cu numele domeniului/subdomeniului adaugat (exemplu.ro). In acest subfolder (public_html / exemplu.ro) trebuie uploadat continutul site-ului suplimentar/secundar sau al subdomeniului.
Exemplu:
Host = Addon Domain / Subdomeniu
User = addondomain@domeniuprincipal.ro
Password = Parola Addon Domain
Port = 21


Evalueaza articolul 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 Ratings)